KOKOSOVÁ PANNA COTTA S MALINOVÝM PŘELIVEM

Ingredience:

1 plechovka kokosového mléka

1 lžička vločkového agaru

1-2 lžíce datlového sirupu

1 lžíce kokosového oleje

špetička vanilky

1 hrnek malin

1 lžíce rýžového sirupu

Postup:

1. Z vychlazené plechovky kokosového mléka slijte do menšího kastrůlku kokosovou vodu (dužinu nechte stranou, přimíchá se později). Do vody přisypte vločky agaru a nechte pár minut agar bobtnat.

2. Kokosovou vodu s agarem zahřívejte a za stálého míchání ji přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni tak dlouho, dokud se agar úplně nerozpustí. Teprve poté vypněte sporák a odstavte kastrůlek.

3. Do kokosové vody přidejte datlový sirup, kokosový olej, vanilku a všechnu kokosovou dužinu z plechovky.

4. Dobře promíchejte a podle libosti ještě doslaďte.

5. Tekutou směsí plňte menší mističky nebo formičky, které si předem lehce vymažte kokosovým olejem.

6. Panna cottu dejte minimálně na tři hodiny do lednice.

7. Vychlazenou panna cottu vyklopte na talířek a přelijte rozmačkanými malinami smíchanými s rýžovým sirupem. Dozdobte lístkem máty.

 

VYDATNÝ BANÁNOVÝ MILKSHAKE

Ingredience:

1 banán

1 hrnek máčených kešu ořechů

1/2 hrnku máčených mandlí

10 datlí bez pecky

1 lžíce kakaa

2-3 hrnky mandlového mléka

Postup:

1. Úplně nejdřív si namočte kešu a mandle do studené vody a nechte je máčet přibližně hodinu, aby lehce změkly.

2. Poté slejte vodu a dejte je spolu s banánem, datlemi a kakaem do mixéru. Přilejte trochu mléka (stačí jeden hrnek) a mixujte do hladké kaše. Mléko nedávejte hned ze začátku všechno, ořechy by se nerozmixovaly na jemno.

3. Přilejte zbytek mléka a promixujte.

4. Pokud máme chuť na sladší milkshake, doslaďte ho lžící medu.

5. Milkshake před podáváním trochu vychlaďte, nebo přihoďte do mixéru pár kostek ledu.

Další recepty najdete na www.mamidasdobrotu.cz.