Jaro je neodmyslitelně spojené se zelenou barvou. S jarem vyséváme první semínka do půdy a bylinky nesměle vystrkují mladé lístečky. Je proto načase pustit trochu té svěží zeleně i do našich kuchyní. Semínka a bylinky by proto v našich pokrmech neměly chybět.
SLANÉ SEMÍNKOVÉ KREKRY
Krekry se skvěle hodí k pomazánkám a dipům, nebo si je nalámejte na zeleninový salát místo krutonků. A sbalit je do batůžku a chroupat je v přírodě na výletě, to je teprve dobrota. 
Ingredience
2 lžíce slunečnicových semínek
2 lžíce dýňových semínek
2 lžíce lněných semínek
1 lžíce chia semínek
1 lžička bílých sezamových semínek
1 lžíčka černých sezamových semínek
1-2 lžíce vody
1/2 lžičky himalájské soli
Postup
1. V mixéru společně rozmixujte slunečnicová, dýňová a lněná semínka.
2. Sypkou směs přendejte do misky a přisypte zbylá semínka (chia a sezamová) a lžíci vody.
3. Rukou vypracujte těsto. Pokud není konzistentní a stále se drolí, přidejte ještě jednu lžíci vody. Namletá lněná semínka semínka mají tu vlastnost, že po smíchání s tekutinou lepí. Semínka tak udrží krásně pohromadě.
5. Těsto vyválejte na pečícím papíru do tenké placky a nožem rozkrájejte na čtverečky.
6. Čtverečky přendejte i s pečícím papírem na plech a pečte v troubě pod grilem do zhnědnutí. V průběhu pečení čtverečky obraťte a opečte i z druhé strany.
7. Hotové krekry nechte vychladnout.

RUKOLOVÉ PESTO

Když se to na zahrádkách a trzích začne nádherně zelenat voňavými bylinkami, je čas na domácí pesta. Naše oblíbené je z bazalky a hlavně z rukoly. Jeho využití je opravdu široké a tak se nebojte připravit klidně velkou sklenici. Kromě těstovin dochutí úžasně i bramborové noky nebo třeba jen vařené brambory. Stejně tak si ho můžete namazat na slané semínkové krekry nebo toast a dozdobit čerstvou zeleninou.

Ingredience
1 svazek čerstvé rukoly
1 hrnek kešu ořechů
5 lžic olivového oleje
1 lžíce himalájské soli
1 lžíce lahůdkového droždí
1/2 stroužku česneku

Postup
1. Jednodušší už to být ani nemůže. Naházejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte je na hladkou pastu.

2. Dochuťte podle potřeby solí, nebo naopak přilejte trochu oleje, pokud se vám bude zdát, že je pesto moc husté.
3. Pak už stačí jen pesto přendat do uzavíratelné nádoby a skladovat v lednici.
Dobrou chuť přeje Taťána Shamma, www.mamidasdobrotu.cz